Location
Westminster, London

This competition winning commission is the biggest, most complex and encompassing we have undertaken. Working with two design teams, many designers and the marketing team, GRID has undertaken planning, design, delivery and interior architecture. We have also designed and delivered the basement leisure suite and pool and the marketing suite and show flats including the detail development of the clients R&D installation. The interior design is by CID and detail development is by GRID.

With 200 apartments including duplexes and personalised layouts, control of the layouts involved coordination and development of services and structure. With 6 blocks round two courtyards delivered over 6 years there is a natural progression of details and finishes. 4 basement levels include leisure, car parking, lobbies, a gymnasium and a spa.

Key to the layout of the scheme is the internal colonnade which unites the entrances, all the cores and the courtyards. While there are several areas of access the main door is more hotel-like with a concierge as a focal point of movement and security. The first two phases utilise a combination of Moleanos, Crema Marfil and Lipica Fiorito stones on the floor and walls to hallways and bathrooms to compliment the external Portland stone palette. Joinery is finished in smoked chestnut veneer with polished chrome trims and ironmongery, and the timber floors are smoked oak bonded in a chevron pattern. Phases three and four adopt a lighter palette for the joinery and floors and replacing stone with porcelains to some areas.

More information